Speaker	Crop topic/Title	Start (CST)	Duration
Rodrigo Valverde	Introduction	9:00 AM	5 min
Varvara Maliogka	Understanding the factors affecting changes in virus prevalence in Prunus and Malus spp.	9:05 AM	30 min
Cécile Desbiez	Viruses of cucurbit crops: a rapidly changing situation related to multiple factors, particularly to frequent virus introductions	9:35 AM	30 min
Mengji Cao	Virus disease breakouts in citrus: A strategy of consolidation step by step	10:05 AM	30 min
15 minute break		10:35 AM	15 min
Scott Adkins	Musical chairs with tomato viruses – lessons learned in Florida and beyond	10:50 AM	30 min
Elizabeth Cieniewicz	Landscape evolution of emerging grapevine viruses	11:20 AM	30 min
Sead Sabanadzovic	Cotton viruses: past, present (and future?)	11:50 AM	20 min
45 minute lunch break		12:10 PM	45 min
John Hammond	Altered virus prevalence in ornamental crops - from new crops or altered production practices?	12:55 PM	30 min
Chris Clark	The Status of Sweetpotato Viruses	1:25 PM	30 min
Sally Mallowa	Cassava Viruses across Africa and on to Asia	1:55 PM	30 min
Satyanarayana (T.S.) Tatineni	The past and present landscape of wheat viruses in the Great Plains region of the USA	2:25 PM	20 min
15 minute break		2:45 PM	15 min
Ioannis Tzanetakis	Emerging and reemerging virus diseases of berry crops	3:00 PM	30 min
Alex Karasev	Changing targets in potato virus control over time	3:30 PM	30 min
Dimitre Mollov	Emerging viruses of sugarcane and grasses	4:00 PM	30 min
30+ minute discussion and wrap-up		4:30 PM	45+ min